A Family of Hunters

Johnny, 57, and his two sons Keith, 38, and Kevin, 34, have been deer hunting for years. “This is what we really enjoy: the outdoors,” Johnny explains. The first day of hunting season, the three go to a relative’s land in Ashland, Mo. They all set up in different stands, at least a quarter of a mile apart. “We try to be safe, to not shoot each other,” Johnny says.

Keith is the only one with luck on the first day, getting a yearling after a three-hour wait. Later, at his home, they all process the deer with Keith’s special meat-cutting equipment. Johnny’s grandsons join in. Gavin, 7, the youngest, “is a character,” according to his grandpa. “He’s probably my favorite. He’s very active, like a little monkey.”

The family saves the meat and eats it over the course of the following weeks.

Ashland, Missouri, 2011.

To know more about my experience documenting this story, read the blog post.


La Familia Cazadora

Johnny, 57, y sus dos hijos Keith, 38, y Kevin, 34, llevan años saliendo a cazar ciervos juntos. “Esto es lo que realmente disfrutamos: el aire libre,” explica Johnny. El primer día de la temporada de caza, los tres van a un terreno de un familiar en Ashland, Missouri. Cada uno se coloca en puestos separados, al menos a un cuarto de milla de distancia. “Intentamos estar seguros, de no dispararnos a nosotros mismos,” dice Johnny.

Keith es el único con suerte el primer día, cazando un joven venado luego de tres horas de espera. Más tarde, en su casa, procesan el ciervo con herramientas especiales para cortar carne. Los nietos de Johnny se unen. Gavin, 7, el menor, “es un personaje,” según su abuelo. “Probablemente es mi favorito. Es muy activo, como un monito.”

La familia refrigera la carne y la come en el transcurso de las próximas semanas.

Ashland, Missouri, 2011.

Para saber más sobre mi experiencia documentando esta historia, lee la entrada del blog.